zdrowy kiełek

BUDYŃ WANILIOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Produkt bezglutenowy.

VANILLA PUDDING GLUTEN FREE ORGANIC 40 g - AMYLON

GLUFREE.png

Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SKŁADNIKI:
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 352 kcal;
Tłuszcz: 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 86,7 g;
w tym cukry: 0,8 g;
Białko: 0,9 g;
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD

KRAJ PRODUCENTA: Czechy

AMYLON

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Cena:4,47 zł

_ +