zdrowy kiełek
Nowość Babka jajowata mielona łuska jasna premium (Psyllium husk) - bezglutenowa 300g MONCANA Zobacz większe

Babka jajowata mielona łuska jasna premium (Psyllium husk) - bezglutenowa 300g MONCANA

Zastosowanie babki jajowatej w kuchni

Mielona łuska babki jajowatej, dzięki swoim właściwościom zagęszczającym, doskonale zastępuje gluten w przepisach bezglutenowych, nadając ciastom i pieczywu odpowiednią konsystencję i lepkość. Babka jajowata świetnie sprawdza się jako zdrowy zamiennik mąki pszennej, szczególnie w dietach niskowęglowodanowych, takich jak ketogeniczna czy LCHF.

Można jej użyć do przygotowania pieczywa, placków czy jako naturalny zagęstnik do zup i sosów. Dodatek babki jajowatej do koktajli, musli czy owsianek wzbogaci posiłki o błonnik i wartości odżywcze, jednocześnie zapewniając dłuższe uczucie sytości.

Łuska babki jajowatej, dzięki swoim właściwościom absorpcyjnym, jest także idealna do tworzenia sycących naparów i dodatków do dań. Uniwersalność babki jajowatej w kuchni i jej prozdrowotne właściwości sprawiają, że jest to doskonały wybór dla każdego, kto chce wzbogacić swoją dietę o produkt wspierający zdrowie na wielu poziomach.

Skład: Jasna łuska babki jajowatej 100%

Pochodzenie: Indie

Wartość odżywcza w 100 g

  • wartość energetyczna: 1060 kJ / 259 kcal
  • tłuszcz: 6,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g 
  • węglowodany: 0,3 g w tym cukry: 0,3 g
  • błonnik: 67 g
  • białko: 16 g
  • sól: 0,02 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT:

Botanika Farm S.A.

Kolejowa 39, 55-081 Mietków (POLSKA)
www.botanika.com

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

Cena:35,99 zł

_ +