zdrowy kiełek
Nowość Bezglutenowa Mąka z Ciecierzycy, Mąka Pudrowa 500g MONCANA Zobacz większe

Bezglutenowa Mąka z Ciecierzycy, Mąka Pudrowa 500g MONCANA

Mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów. Idealny dodatek do placków ziemniaczanych z grubej tarki, z dodatkiem rozmarynu.

  • Wysoka zawartość białka w 100g- 22 g
  • Bezglutenowa

SKŁADNIKI:
ziarno ciecierzycy


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 14565 kJ / 374 kcal
Tłuszcz - 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 58 g
w tym cukry - 11 g
Białko - 22 g
Sól - 0,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Pochodzenia: Rolnictwo spoza EU

Masa netto: 500g

PRODUCENT:

Botanika Farm S.A.

Kolejowa 39, 55-081 Mietków (POLSKA)
www.botanika.com

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

Cena:13,30 zł

_ +