Mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów. Idealny dodatek do placków ziemniaczanych z grubej tarki, z dodatkiem rozmarynu.
SKŁADNIKI:
ziarno ciecierzycy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 14565 kJ / 374 kcal
Tłuszcz - 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 58 g
w tym cukry - 11 g
Białko - 22 g
Sól - 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pochodzenia: Rolnictwo spoza EU
Masa netto: 500g
PRODUCENT:
1 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: