zdrowy kiełek
BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON Zobacz większe

BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SKŁADNIKI:
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 73 g;
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;

AMYLON

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:3,29 zł