Kruszyna pospolita łac. Frangula alnus – gatunek krzewu należący do rodziny szakłakowatych [Rhamnaceae]. W Polsce możemy spotkać ją na całym niżu i w niższych położeniach górskich. Stosuje się też inne nazwy, na przykład: szakłak kruszyna, troszczyna czy wilczyna. Najbardziej pożądanym produktem jest kora kruszyny, którą zbiera się wczesną wiosną z uprzednio ściętych młodych pędów i gałązek.
Propozycja stosowania: Łyżeczkę kory zalać szklanką letniej wody. Ogrzewać do wrzenia, gotować powoli pod przykryciem przez 15 minut. Odstawić na 10 minut i przecedzić. Wypić jednorazowo przed snem. Stosować nie częściej niż 3 razy w tygodniu.
Skład produktu: 100% kora kruszyny. Najwyższa jakość surowca.
Kraj pochodzenia: Polska
Przeciwwskazania:
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: