Mieszanka ta powstała przede wszystkim z myślą o przeciwdziałaniu bakterii helicobacter pylori, zalecana jest do stosowania w celach profilaktycznych.Jest to unikalna kompozycja takich ziół, jak: jeżówka purpurowa, tymianek pospolity, rumianek pospolity oraz mięta.
Co to jest Mieszanka Heli?
Czysta ekologicznie Lubelszczyzna jest idealnym miejscem do powstawania wyjątkowych receptur. Mieszanka Heli to unikalna kompozycja takich ziół, jak: jeżówka purpurowa, rumianek pospolity oraz mięta pieprzowa. Znajdujący się w produkcie susz pozyskany został wyłącznie z najcenniejszych części tych roślin. Każda z osobna jest niezwykle wartościowa dla ludzkiego organizmu, zaś sumując ich działanie otrzymujecie mieszankę, która stanie się doskonałym uzupełnieniem codziennej diety.
Mieszanka Heli – przeciw bakteriom
Kompozycja Mieszanki Heli łączy w sobie wszystkie korzyści, wynikające bezpośrednio z obecności suszu z powyższych ziół. Produkt powstał jednak przede wszystkim z myślą o przeciwdziałaniu bakterii Helicobacter pylori. Zaleca się jej stosowanie w działaniach profilaktycznych.
Mieszanka Heli – stosowanie
Zaleca się, by Mieszankę Heli stosować od 2 do 3 razy dziennie. Zbyt duże stężenie substancji aktywnych może działać szkodliwie na zdrowie, tak jak w przypadku wszystkich ziół. Napar można przyrządzić niezwykle prosto, wystarczy wsypać 2-3 łyżeczki suszu do szklanki, zalać 200ml gorącej wody i zaparzać przez 10-15 minut pod przykryciem. Najlepiej pić 15-30 minut przed posiłkiem.
Przeciwwskazania
Jedynym przeciwwskazaniem jest ograniczony czas stosowania. Mieszanka Heli posiada w składzie jeżówkę purpurową, której nie należy stosować dłużej, niż 3 do 4 tygodni. Po tym czasie zaleca się przerwanie spożywania na ok. 14 dni, w przeciwnym ludzki organizm przestanie reagować na profilaktyczne właściwości tej rośliny.
Producent:
Bartosz Domański, Łopiennik Dolny-Kolonia 1,
22-351 Łopiennik Górny,
woj. lubelskie
3 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: