ASTRON PAU DARCO LA PACHO 100G
Lapacho – wewnętrzna warstwa kory drzew Tabebuia Impetiginosa. Drzewa te pochodzą z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Inne nazwy, pod którymi można spotkać lapacho, to m. in. Taheebo, Pau d’Arco, Ipe Roxo, czy po prostu „herbata Inków”.
Lapacho jest bogate w magnez, wapń, żelazo i mangan. Działa przeciwwirusowo. Przez Indian wykorzystywane jest do leczenia infekcji wywołanych przez grzyby, bakterie i wirusy.
Lista przypisywanych lapacho właściwości jest długa: poprawia trawienie, pomaga w walce z pasożytami, wzmacnia odporność, ma właściwości antybiotyczne.
SKŁADNIKI:
100% kora pau darco - la pacho
STOSOWANIE:
Kopiastą łyżeczkę kory zalewamy 1/2 litra wody i gotujemy do 5 minut. Pijemy po ostudzeniu. Po 3 tygodniach należy zrobić tygodniową przerwę.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Józef Tabor
Stary Henryków 40 B, 57-210 Henryków
6 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: