Flos Owoc kopru włoskiego
Koper włoski, znany również jako fenkuł, był stosowany w medycynie ludowej już od setek lat. Dziś znamy głównie jego zastosowanie kulinarne, jednak warto przypomnieć o jego działaniu leczniczym, gdyż może to pozwolić na uniknięcie przyjmowania nadmiaru leków przeciwbólowych na różne dolegliwości.
Właściwości prozdrowotne:
Składniki: cały, wysuszony owoc kopru włoskiego (Foeniculi fructus) - 100%
Sposób użycia: Spożywać w postaci naparu: 1 łyżeczkę owocu kopru rozdrobnić bezpośrednio przed użyciem (np. w młynku) i zalać 1 szklanką wrzącej wody (250 ml). Naparzać pod przykryciem 10-15 min. Przecedzić. Pić ciepły, świeży napar. W przypadku zbyt intensywnego aromatu naparu do jego przygotowania można użyć nierozdrobnionego owocu kopru.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.
Masa netto: 50 g
9 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: