Orkisz to do niedawna zapomniane zboże, uprawiane już 8 tysięcy lat przed naszą erą, dziś powracające do kuchni wszystkich, którzy przekonali się do zdrowotnych właściwości płynących z jego spożywania. Uprawiamy i do produkcji produktów używamy orkisz odmiany SCHWABENKORN.
Płatki orkiszowe BIO swoje zastosowanie znajdą w każdej kuchni. Można dodawać je do muesli, mleka, jogurtu czy kefiru. Ugotowane na mleku tradycyjnym lub roślinnym ,z dodatkiem owoców i orzechów mogą stanowić główną bazę pełnowartościowego śniadania. Taki posiłek zapewni sytość i energię na resztę dnia, a w porze podwieczorku wsypane do jogurtu dodadzą każdemu popołudniu siły do dalszego działania.
SKŁADNIKI
płatki ORKISZOWE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Odmiana orkiszu to schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn.
Wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna 1467,89 kJ/ 347,14 kcal
tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,34 g
węglowodany 64,09 g
w tym cukry 2,19 g
błonnik 9,16 g
białko 12,94 g
sól 0,12 g
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
3 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: