Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Użyj 10 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
Do przygotowania budyniu użyj 50 g kuzu na 400 ml płynu.
Jeśli użyjesz szarego kuzu, będziesz potrzebować 20% więcej kuzu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1428 kJ/336 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 84 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Japonia
Producent: TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN, Holandia
TerraSana to jeden z wielkich europejskich pionierów w zakresie produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej. Jakość, Sens i Zaangażowanie. Pod hasłem „Positive eating” („Pozytywne odżywianie”) kryje się cała filozofia firmy.
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: