Perełki skrobiowe (powstałe ze skrobi z korzenia manioku) o neutralnym smaku i zapachu.
Mogą stanowić zagęszczacz do zup, sosów lub bazę dla puddingów, deserów i herbat bubble tea.
Perełki namoczyć w wodzie (2h) a następnie gotować (15- 20 min). Kiedy tapioka jest półprzeźroczysta i przybierze żelową konsystencję jest gotowa do spożycia.
Składniki: tapioka perły 100%
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1485kJ/350kcal
- tłuszcz: 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
- węglowodany: 86g w tym cukry: 0,5g
- białko: 0,5g
- sól: 0,1g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska