Otręby pszenne są bogatym źródłem również błonnika pokarmowego, którego właściwości znane i pożądane są głównie przez osoby dbające o piękną sylwetę. Spożywanie posiłków bogatych w jego włókna zapewnia długotrwałe uczucie sytości i pobudza jelita do pracy. Ponadto, posiłki bogate w błonnik kontrolują poziom cukru we krwi a także hamują wchłanianie złego cholesterolu, co uznane jest za profilaktykę miażdżycy. Wszystkie te funkcje przemawiają za tym, aby wzbogacać otrębami każdy posiłek, gdyż jego spożywanie niesie ze sobą wiele korzyści.
Otręby pszenne BIO mogą stanowić wartościowy dodatek do jogurtów, mleka, kefiru, muesli, sałatek owocowych i warzywnych. Wzbogacają również smak i wartość zdrowotną domowych wypieków, zarówno deserów jak i pieczywa.
Natura daje życie, da więc również zdrowie.
Produkt Rolnictwa ekologicznego
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna 1361,35 kJ/322,95 kcal
tłuszcz 2,63 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany 55,67 g
w tym cukry 2,46 g
błonnik 15,8 g
białko 11,25 g
sól 0,1 g
Producent:
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: