Ziarna młodej zielonej SOI Edamame zawierają dużo białka i są także dobrym źródłem błonnika pokarmowego, folianów, witaminy B1, manganu, witaminy K, miedzi, fosforu, magnezu, żelaza, potasu, witaminy C, cynku i ryboflawiny.
Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.
Ziarna edamame pasuje do sałatek, surówek, do zup i samodzielnie.
Ma wiele korzyści dla zdrowia ze względu na swój skład.
Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.
Produkt sterylizowany.
SKŁADNIKI:
ekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 2,9 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,69 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: RAPUNZEL NATURKOST GMBH, RAPUNZELSTRABE 1, D-87764 LEGAU
Kraj producenta: Niemcy
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: