Opakowanie zawiera 12 listków.
20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.
SPOSÓB UŻYCIA:
1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.
SKŁADNIKI:
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: