zdrowy kiełek
QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET Zobacz większe

QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET

Ekologiczna quinoa biała bezglutenowa, znana również jako komosa ryżowa albo "złoto Inków". To jedno z najbardziej bogatych produktów białkowych. Zawiera 9 aminokwasów egzogennych, których organizm sam nie może syntetyzować a są one niezbędne dla prawidłowego zdrowia. Zawiera również prawie 2x więcej błonnika w porównaniu do innych zbóż. Dzięki temu usprawnia perystaltykę jelitową i obniża poziom cholesterolu. Zawiera również żelazo i dzięki temu dodaje energii i wpływa korzystnie na metabolizm, piękny wygląd włosów. Jest bogata w aminokwas- lizynę- odbudowującą tkanki i zwalczającą wirusy. Bogata w magnez, ryboflawinę, mangan- zapobiegający uszkodzeniu komórek przez wolne rodniki. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Komponuje się ze wszystkim i jest bardzo łatwa do przygotowania. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów. Najprostszy przepis to ugotowana komosa, z odrobiną ekologicznego sosu sojowego, świeżej posiekanej pietruszki, czosnku, ulubionego oleju- np. lnianego. Smacznego!

Produkt_bezglutenowy_gluten_free.png

Skład: quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).

Przykładowy sposób przygotowania: zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie zagotować 500 ml wody, wsypać 180 g komosy i gotować ok. 15 min.

Posolić pod koniec gotowania.

Wartość odżywcza w 100 g:

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 357 kcal (1506 kJ) BIAŁKO - 13,8 WĘGLOWODANY - 60,8 TŁUSZCZ - 5

Informacja alergiczna:

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Więcej szczegółów

5 Przedmioty

Cena:9,69 zł

_ +

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?

Zapisz się do newslettera