Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem . Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno. Olej z orzechów włoskich charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT-Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), do których należą kwasy omega-3 i omega-6. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi). Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Na oleju z orzechów włoskich tłoczonych na zimno nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno.
Wartość odżywcza | 100 ml |
Wartość energetyczna (energia) | 3386 kJ/824 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 91,2 g |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 9,2 g |
– kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 17 g |
– kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 65 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
– cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) | 10 g |
Omega-6 (kwas linolowy) | 55 g |
Omega-9 (kwas oleinowy) | 17 g |
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej.
Miejsce lub kraj pochodzenia: A-UE, B- USA.
Oleofarm Sp. z o.o., ul. Mokronoska 8, 52-407 Wrocław
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: