Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa.
Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SKŁADNIKI:
fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1201 kJ / 284 kcal
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 6,8 g
Błonnik - 32 g
Białko - 17 g
Sól - 0,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj pochodzenia składników: Polska
1 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: