zdrowy kiełek
ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO 25 g - PORTO MUINOS Zobacz większe

ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO 25 g - PORTO MUINOS

logoUE.jpg

Algi morskie są niezwykle bogatym źródłem chlorofilu, a zarazem magnezu. W swym składzie sałata morska oznacza się również dużą zawartością białka, błonnika, przeciwutleniaczy, elektrolitów, jodu i żelaza. Jest delikatną rośliną morska swą strukturą przypominająca sałatę ogrodową. Głównymi korzyściami dla zdrowia, jakie niesie ze sobą ten produkt, są: zapobieganie stanom zapalnym organizmu, piękne włosy, zdrowa cera i paznokcie. To również doskonała ochrona przed rakiem (tThe China Study). Ugotowana może być odżywczym dodatkiem do zup, sałatki czy jako garnisz.

 SKŁADNIKI
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi.
Gotować według uznania ok. 5 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989,5 kJ/ 237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g; 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 17,3 g; 
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 31,5 g;
Białko: 22,6 g;
Sól: 4,8 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PORTO

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Cena:12,29 zł

_ +

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?

Zapisz się do newslettera