Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.
SKŁADNIKI:
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989 kJ/237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 17,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 31 g
Białko: 23 g
Sól: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: