Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.
SKŁADNIKI:
skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 336 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 84 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Japonia
Producent: TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN, Holandia
TerraSana to jeden z wielkich europejskich pionierów w zakresie produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej. Jakość, Sens i Zaangażowanie. Pod hasłem „Positive eating” („Pozytywne odżywianie”) kryje się cała filozofia firmy.
1 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: