zdrowy kiełek
FASOLKA MUNG BIO 500 g - BIO PLANET Zobacz większe

FASOLKA MUNG BIO 500 g - BIO PLANET

Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli.

Warto ją włączyć do diety

Idealna do hodowli kiełków

Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

 SKŁADNIKI:

BIO fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

* uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania

* przed kiełkowaniem ziarna fasoli mung moczymy  na noc i następnie płuczemy 2x dziennie aż do wyhodowania kiełków

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal

Tłuszcz - 1,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g

Węglowodany - 44 g,

w tym cukry - 6,6 g

Błonnik - 16 g

Białko - 24 g

Sól - 0,04 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BIO

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:10,93 zł