Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
Skład: soczewica czerwona* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1461 kJ / 346 kcal
Tłuszcz - 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 52g, w tym cukry - 1,5 g
Białko - 24 g
Sól - 0,02 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: