Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Jest niezwykle pożywna i smaczna. Dostarcza nam żelaza, błonnika pokarmowego, magnezu, witamin z grupy B i wysokiej jakości białka. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Nie wymaga wcześniejszego namaczania.
Skład: soczewica czerwona* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soczewicy (uprzednio wypłukanej).
Gotować ok. 25 min.
Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 293 kcal (1227 kJ) BIAŁKO - 25,8 WĘGLOWODANY - 29,6 TŁUSZCZ - 1,1 Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
1 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: