Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Jest dobrym źródłem białka, żelaza i błonnika. Charakteryzuje się dużą zawartością magnezu, niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Skład: soczewica zielona* 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soczewicy (uprzednio krótko namoczonej). Gotować ok. 25 min.
Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 292 kcal (1223 kJ) BIAŁKO - 25,8 WĘGLOWODANY - 29,6 TŁUSZCZ - 1
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
3 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?
Zapisz się do newslettera