Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli.
Warto ją włączyć do diety
Idealna do hodowli kiełków
Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
SKŁADNIKI:
BIO fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
* uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
* przed kiełkowaniem ziarna fasoli mung moczymy na noc i następnie płuczemy 2x dziennie aż do wyhodowania kiełków
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 44 g,
w tym cukry - 6,6 g
Błonnik - 16 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ostatnie egzemplarze!
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: