Czarny kolor soczewicy to naturalny pigment pochodzący z bogactwa związków antocyjanowych, czyli silnych przeciwutleniaczy. Dzięki nim soczewica chroni nasz układ sercowo- naczyniowy, odpornościowy i zapobiega stanom zapalnym. Związki antocyjanowe służą również naszej urodzie, dobrej kondycji skóry i paznokci. Soczewica jest również dobrym źródłem błonnika pokarmowego i żelaza. Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga jest niezwykle pożywna i smaczna. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. Skład: soczewica czarna Beluga* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soczewicy (uprzednio namoczonej). Gotować ok. 45 min.
Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 304 kcal (1283 kJ) BIAŁKO - 23,4 WĘGLOWODANY - 40,6 TŁUSZCZ - 1,6 Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: