MARCHEW: Zawiera witaminy B1, B2, PP, K i C i mikroelementy, jej najcenniejszym składnikiem jest jednak beta-karoten, czyli prowitamina A, która odpiera ataki bakterii i wirusów oraz poprawia wzrok. Spożywanie zapobiega nowotworom, chorobom serca i przedwczesnemu starzeniu się. Marchew dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas - to im właśnie zawdzięczamy jędrne ciało, piękną cerę i karnację skóry oraz zdrowe mocne włosy i paznokcie.
W 2012 na targach Natura Food w Łodzi sok z kiszonej marchwi otrzymał główną nagrodę - złoty medal dla najlepszego polskiego produktu ekologicznego.
SKŁADNIKI:
sok z marchwi kwaszonej*, czosnek*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zachowując wszystkie walory soków kwaszonych smak tego soku jest bardzo zbliżony do smaku soku ze świeżej marchwi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 155 kJ / 35 kcal
Tłuszcz: 0,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,08 g
Węglowodany: 8 g
w tym cukry: 7,7 g
Białko: 0,50 g
Sól: 1 g
4 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: