Proszek grzybowy świetnie się nadaje do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.
Składniki: borowik* 40%, koźlak* 30%, podgrzybek* 30%. *produkt rolnictwa ekologicznego
Masa netto: 50 g
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.
Firma Dary Natury powstała w latach 90-tych, w niewielkiej, ukrytej wśród lasów wsi Koryciny, w podlaskiej gminie Grodzisk. To stąd pochodzi właściciel firmy, Mirosław Angielczyk, który od najmłodszych lat zajmował się zbieraniem ziół i tworzeniem własnych mieszanek, ale również, co niezwykle cenne, gromadzeniem przekazów o tradycyjnym wykorzystaniu ziół. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa.
Producent:
Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
jakosc@darynatury.pl
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: