Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy, sosów.
Zastosowanie kulinarne:
- niezbędna w daniach kuchni azjatyckiej, szczególnie indyjskiej,
- sprawdzi się również w innych daniach orientalnego pochodzenia z ostrym smakiem np. w kuchni meksykańskiej, chińskiej a nawet śródziemnomorskiej,
- świetny dodatek do warzyw, cielęciny, jagnięciny i ryb,
- może być dodawana do herbaty,
- przykładowe dania, w których sprawdzi się kurkuma: zupy krem z dyni, zupa fasolowa, dodatek do pieczonych ziemniaków risotto z warzywami i omlety.
Skład: kurkuma 100%
Opakowanie: 50 g
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.
Producent:
Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
jakosc@darynatury.pl
