zdrowy kiełek
Tapioka Granulat 400g Zobacz większe

Tapioka Granulat 400g

Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Zawiera bardzo dużo lekko strawnych węglowodanów i niewiele białka. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Tapioki w postaci mąki używa się jako zagęszczacza do sosów, musu owocowego czy lukrów. Granulat tapioki, czyli perełki, stosowany jest do wyrobu legumin i budyniów, oraz tzw. bubble tea (deseru herbacianego).

SKŁADNIKI:
skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Producent: Thai World Imp & Exp

Kraj pochodzenia składników: Tajlandia

101067.PNG?preset=producent

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Cena:9,98 zł

_ +