zdrowy kiełek
LENVITOL® Olej Lniany 250ml Oleofarm Zobacz większe

LENVITOL® Olej Lniany 250ml Oleofarm

Olej lniany LenVitol® powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Zawarte w nim wielonienasycone kwasy tłuszczowe: kwas alfa-linolenowy (omega-3) i kwas linolowy (omega-6) należą do Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT).

Zastosowanie: olej lniany LenVitol® polecany jest dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych w celu uzupełniania w diecie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3.

Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia – 5 ml (ok. 1 łyżeczka), dorośli – od 30 do 60 ml (ok. 2-4 łyżek stołowych) dziennie w trakcie posiłków.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Uwaga! Partie oleju lnianego mogą różnić się od siebie smakiem, zapachem i kolorem (dopuszczalny jest np. posmak goryczkowy, ziołowy itp.), co nie wpływa na jakość oleju.

Może wytrącić się naturalny osad.

Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych.

Składniki: olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy.

Dzienna porcja zawiera: 5 ml (4,6 g) 30 ml (28 g) 60 ml (56 g) Kwasy tł. wielonienasycone, w tym 3,3 g 19,5 g 39 g omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 2,6 g 15,5 g 31 g omega-6 (kwas linolowy) 0,7 g 4 g 8 g Kwasy tł. jednonienasycone 0,8 g 5 g 10 g Przechowywanie: przechowywać w temp. 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła.

Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przepisy z wykorzystaniem oleju lnianego na www.lenvitol.pl

Oleofarm Sp. z o.o., ul. Mokronoska 8, 52-407 Wrocław

Sklep internetowy z suplementami diety i witaminami - Oleofarm24

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:20,99 zł