zdrowy kiełek
Etja Naturalne Masło Kakaowe Bio 50ml Zobacz większe

Etja Naturalne Masło Kakaowe Bio 50ml

Naturalne, nierafinowane, kosmetyczne, tłoczone na zimno masło kakaowe o pięknym zapachu  otrzymywane w 100% z owoców kakaowca. Zawiera wolne kwasy tłuszczowe, sterole roślinne, naturalne antyutleniacze oraz witaminy. Wykazuję silne działanie natłuszczające, nawilżające, regenerujące oraz ujędrniające. Dzięki bogactwu przeciwutleniaczy opóźnia procesy starzenia się skóry, zmniejsza widoczność zmarszczek i blizn. Jest biozgodne ze skóra człowieka, składniki w nim zawarte są przez skórę tolerowane i łatwo wchłaniane Chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych oraz pełni funkcję naturalnego filtra UV. Przeznaczone do skóry suchej, dojrzałej i zniszczonej.

Masło kakaowe firmy ETJA jest w 100% naturalne.

SPOSÓB UŻYCIA MASŁA KAKAOWEGO:

  • stosować bezpośrednio na skórę, zwłaszcza suchą, wrażliwą ze skutkami AZS, łuszczycy, podrażnień i pęknięć,
  • kąpiel - dodawać łyżkę masła kakaowego (ok. 10 gram) do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody,
  • baza do produkcji domowych balsamów i kremów silnie natłuszczających,
  • stopione do płynnej postaci można wcierać końcówki włosów zamiast tradycyjnej maski do włosów. Po zabiegu należy umyć włosy delikatnym szamponem,
    doskonale sprawdza się jako naturalny produkt ochronny do ust (m. in. ochrona przed wiatrem i mrozem),
  • jako balsam regeneracyjny do stóp. W połączeniu do 70% z innym olejek np. arganowym silnie regeneruje skórę zmęczonych stóp oraz zmiękcza zrogowaciały naskórek, przyśpiesza gojenie się pękającego naskórka,
  • doskonały przy kuracjach odchudzających, silnie ujędrnia zwiotczałą i mało elastyczną skórę,
  • jako balsam silnie natłuszczających do rąk – chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych (słońce, mróz), pielęgnuję dłonie
  • jako balsam do opalania dla osób mających problem z opalenizną – wyrównuje koloryt i przyspiesza opaleniznę.

POSTAĆ KOSMETYKU:
Masło o kolorze beżowo-brązowym o przyjemnym słodkim zapachu czekolady. która pod wpływem temperatury ludzkiego ciała staje się płynna. Temperatura topnienia ok.33-35 stopni Celsjusza.

PRZECHOWYWANIE MASŁA KAKAOWEGO:
Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej, w miejscu mało nasłonecznionym.

POCHODZENIE:
Państwa Afryki/Ghana

Masło kakaowe  jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:15,50 zł