zdrowy kiełek
Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany Organic 10ml Zobacz większe

Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany Organic 10ml Your Natural Side

PRODUKT WYŁĄCZNIE NA SPECJALNE ZAMÓWIENIE

Olej z opuncji figowej to najbardziej luksusowy olej na świecie. Idealny do cery mało elastycznej, z widocznymi oznakami starzenia, suchej, o nierównym kolorycie, ale także nadmiernie przetłuszczającej się, problemowej. Znajduje zastosowanie także w pielęgnacji delikatnej skóry szyi czy dekoltu. Polecany do suchych, zniszczonych włosów oraz osłabionych paznokci.

Idealny do pielęgnacji: 

  • cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności
  • suchej, łuszczącej się, wymagającej regeneracji
  • cery delikatnej, problemowej
  • suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci
  • delikatnych okolic szyi, dekoltu, dłoni

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
  • wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
  • maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
  • zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego
  • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
  • jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear) Seed Oil (olej z opuncji figowej nierafinowany 100%)
  • Kraj pochodzenia: Brazylia
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
  • Trwałość: podana na opakowaniu
  • Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic

Dostępne opakowania:

  • 10 ml butelka szklana z pipetą
  • 30 ml butelka szklana z pipetą

Ciekawostki:

  • Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno pestek owoców opuncji figowej
  • Opuncja figowa (Opuntia ficus-indica) to roślina z rodziny kaktusowatych, występująca w gorących rejonach krajów Ameryki Łacińskiej, Afryki oraz w tropikalnych rejonach Europy
  • Aby uzyskać 1 litr oleju, potrzeba około 1 miliona drobnych pestek, wydobytych z około 470 kg świeżych owoców opuncji figowej
  • Olej z opuncji figowej jest obecnie najdroższym olejem na rynku, ale też zajmuje najwyższą lokatę wśród olejów roślinnych. Określany jest mianem najbardziej luksusowego oleju

Your Natural Side

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:59,99 zł

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami?

Zapisz się do newslettera