BIO mąka z mielonych ziaren ciecierzycy. Ekologiczna mąka z ciecierzycy o lekko orzechowym posmaku jest popularnym składnikiem kuchni hinduskiej. Doskonale absorbuje płyny może więc zastąpić jajko jako spoiwo w gołąbkach, pulpetach, burgerach. Znakomita również do wyrobu past do pieczywa (hummus).
Masa netto: 500g
Składniki: mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1297kJ/310kcal
- tłuszcz: 5,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1g
- węglowodany: 44,3g w tym cukry: 2,3g
- błonnik: 15,5g
- białko: 18,5g
- sól: 0,09g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska