zdrowy kiełek
Mąka Orkiszowa razowa typ 2000 1kg BIO Bio Babalscy Zobacz większe

Mąka Orkiszowa razowa typ 2000 1kg BIO Bio Babalscy

Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż na świecie. Początki jego uprawy sięgają 8 tysięcy lat przed naszą erą. Niegdyś bardzo popularne ziarno używane do wypieku chleba, z czasem zapomniane, dziś wraca do łask. O jego właściwościach przekonali się lekarze i żywieniowcy z całego świata.

Ziarna orkiszu są bogate w wiele cennych składników odżywczych i witamin takich jak A, E i D  oraz kompleks witamin z grupy B. Źródło fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i kobaltu przyczynia się do wielu cennych właściwości dla zdrowia. Ziarna zawierają również kwas krzemowy, mający duży wpływ na wygląd skóry, włosów i paznokci a także dba o zdrowie układu pokarmowego.

Mąka orkiszowa razowa jest doskonałym produktem do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i chleba. Bogactwo jej wartości odżywczych nadaje potrawom zdrowego charakteru, przy tym pozwala cieszyć się ich doskonałym smakiem.

Skład: mąka orkiszowa* typ 2000
*Produkt rolnictwa ekologicznego

Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194
Kraj pochodzenia - Polska

Odmiana orkiszu to schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn.

  wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 1330 kJ/316 kcal
tłuszcz 2,51 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 0,36 g
węglowodany 50,86 g
w tym cukry 1,90 g
błonnik 10,90 g
białko 13,91 g
sód 0,09 g
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139

BioBabalscy

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:17,00 zł