Płaskurka jest odmianą pszenicy, do której jako pierwsi przekonali się mieszkańcy starożytnej Mezopotamii. Badania polskich historyków dowodzą, że to właśnie uprawa płaskurki zapoczątkowała rozwój rolnictwa na terenie dzisiejszej Polski.
Ziarna płaskurki charakteryzują się wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B. Ich nieocenioną zaletą jest również duża ilość przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego, którego składnikiem są miedzy innymi beta glukany, uważane za naturalny preparat wzmacniający odporność.
Przeznaczeniem mąki jest wypiek wszelkiego rodzaju ciast, chlebów, naleśników, które nabierają z nią ponadczasowego smaku. Dzięki niej możemy cieszyć się doskonałymi potrawami, nie martwiąc się o zdrowe trawienie i niedobory ważnych składników odżywczych.
Zdrowie, piękno, witalność i młodość to najlepsze, co możemy podarować sobie i naszym bliskim.
Składniki: 100% Mąka z pszenicy Płaskurka (certyfikowany składnik ekologiczny) typ 1850
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Wartość odżywcza w 100 g
Wytwórnia Makaronu BIO Aleksandra Babalska
Pokrzydowo 139
87-312 Pokrzydowo
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: