Mąka ORKISZOWA ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna ORKISZU.
Mąka ORKISZOWA używana jest najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.
SKŁADNIKI
100 % mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 1850 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1516 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 10 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: