Mąka gryczana pełnoziarnista to pełnowartościowa baza do produkcji domowego makaronu, naleśników, blinów, ciast i ciasteczek.
Mąka z kaszy gryczanej może być również śmiało dodawana do wypieków domowego pieczywa - zarówno chleba, jak i bułek. Tego typu składnik nada wypiekom wyrazistego smaku.
SKŁADNIKI
100 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1404 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 0,70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Producent:
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: