Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
Mąka kasztanowa jest bardzo pożywna ze względu na to, że wytwarzana jest z kasztanów jadalnych.
Kasztany są cenione pod wieloma względami.
Na przykład:
* wspomagają procesy trawienne- są bogate w błonnik pokarmowy i chronią florę jelitowa
* są bogate w antyutleniacze, witaminy i minerały
* są przyjazne sercu: zawierają sporo potasu
* kasztany polecane są w profilaktyce zaparć
* są dobrym źródłem i wpływają pozytywnie na zdrowie kości, chronią przed osteoporozą
* zawierają witaminy z grupy B, w tym foliany i dlatego mają pozytywny wpływ na pracę mózgu
SKŁADNIKI:
mąka kasztanowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1541 kJ / 365 kcal
Tłuszcz - 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 29,5 g
Białko - 6,4 g
Sól - 0,09 g
2 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: