zdrowy kiełek
Koniczyna Czerwona na kiełki 100g Toraf Zobacz większe

Koniczyna Czerwona na kiełki 100g Toraf

Instrukcja kiełkowania od producenta kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. 

Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 5-7 dniach.

Producent:

Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf sp. z o.o.

Maciejów 34, 46-211 Kujakowice Górne

Logo Toraf

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:13,39 zł