zdrowy kiełek
Nasiona na kiełki - soczewica czerwona 100g Toraf Zobacz większe

Nasiona na kiełki - soczewica czerwona 100g Toraf

Soczewica jest łatwa i szybka w kiełkowaniu, wystarczą 2- 4 dni do otrzymania gotowych kiełków.

Smakują świeżo, soczyście i lekko chrupią.

Są źródłem dobrze przyswajalnego białka, wapnia, potasu, związków fenolowych- antyoksydantów, także witaminy C, żelaza oraz folianów.

Producent proponuje następujące PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:

Nasiona wypłukać, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia (słoik) i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2-3 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1cm, po 3-6 dniach.

Producent:

Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf sp. z o.o.

Maciejów 34, 46-211 Kujakowice Górne

Logo Toraf

Więcej szczegółów

9 Przedmioty

Cena:6,59 zł

_ +