Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu naczynia do kiełkowania.
Nasiona jęczmienia moczymy przez 6-12h, następnie przenosimy na kiełkownicę.
Codziennie 2x przepłukujemy czystą wodą.
Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 2-3 dni.
Z nasiona można także hodować 10-12cm trawę na sok.
Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Wartości odżywcze kiełków jęczmienia: witaminy z grupy B, witamina C, witamina E, minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, białko/ aminokwasy
Producent:
Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf sp. z o.o.
Maciejów 34, 46-211 Kujakowice Górne
7 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: