zdrowy kiełek
Kolendra nasiona na kiełki 250g Toraf Zobacz większe

Kolendra nasiona na kiełki 250g Toraf

Nasiona kolendry nie wymagają uprzedniego namoczenia czy codziennego zwilżania. Nasiona można zakryć aby utrzymać wilgoć z podłoża, na którym nasiona są wysiane (ziemia lub tacka z naczynia do kiełkowania). Zielona kolendra wymaga 14- 21 dnia do optymalnego wzrostu.

Przygotowanie kiełków, instrukcja producenta:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu . Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.  Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 5-7 dniach.

Producent:

Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf sp. z o.o.

Maciejów 34, 46-211 Kujakowice Górne

Logo Toraf

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

Cena:12,59 zł

_ +