zdrowy kiełek
Kolendra nasiona na kiełki 100g Zobacz większe

Kolendra nasiona na kiełki 100g Toraf

Nasiona kolendry nie wymagają uprzedniego namoczenia czy codziennego zwilżania. Nasiona można zakryć aby utrzymać wilgoć z podłoża, na którym nasiona są wysiane (ziemia lub tacka z naczynia do kiełkowania). Zielona kolendra wymaga 14- 21 dnia do optymalnego wzrostu.

Przygotowanie kiełków, instrukcja producenta:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu . Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.  Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 5-7 dniach.

Producent:

Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf sp. z o.o.

Maciejów 34, 46-211 Kujakowice Górne

Logo Toraf

Więcej szczegółów

5 Przedmioty

Cena:7,20 zł

_ +