Uprawiaj własne zielone pędy groszku w domowym ogrodzie.
Groch Affyla w postaci zielonych pędów charakteryzuje się dużą ilością wąsów i skrętów, jest bardzo dekoracyjny i zdrowy.
Pędy zielonego groszku są łatwe do hodowli, są bardzo odżywcze i do tego pyszne.
Soczyste pędy zielonego groszku są chrupkie, orzechowe w smaku, bogate w witaminy: A, C, B i K.
Zawierają więcej witaminy C niż czarne jagody.
Są również cennym źródłem wapnia, chlorofilu, beta karotenu i kwasu foliowego.
Nasiona grochu moczymy przez 8 godzin.
Wysiewamy na uprzednio przygotowane podłoże, i przykrywamy cienką warstwą ziemi.
Temperatura powinna być w okolicy 20 stopni C, a podłoże lekko wilgotne.
Zielone pędy groszku są gotowe po około 2 tygodniach.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu . Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce.
W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 5-7 dniach.
Producent:
Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf sp. z o.o.
Maciejów 34, 46-211 Kujakowice Górne
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: