Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: najlepiej kiełki jest uprawiać w kiełkownicy do tego przeznaczonej. Rzodkiewka jest nieskomplikowana w hodowli i możemy z nią eksperymentować na różne sposoby.
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
Kiełki rzodkiewki pojawiają się po 5-6 dniach.
Właściwości odżywcze: witamina C, foliany, witamina B2, wapń, potas, mangan, etc.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: