Kawa Mielona Bezkofeinowa z korzenia mniszka lekarskiego 150 g
Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji. Nasza kawa wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem.
Skład: Wypalony Korzeń Mniszka Lekarskiego, Wypalona kawa Bezkofeinowa
Jest zdrowym substytutem kawy naturalnej
Pozytywnie wpływa na odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby.
Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu, oczyszcza wątrobę
Jest diuretykiem przydatnym w leczeniu przedmiesiączkowych wzdęć i łagodnych obrzęków. Podczas gdy inne produkty moczopędne mogą mieć niepożądany efekt uboczny wypłukiwania potasu z organizmu, kawa z korzenia mniszka lekarskiego faktycznie go dodaje.
Pozytywnie działa na trawienie i łagodzi ból brzucha poprzez swoje łagodne działanie przeczyszczające.
Wspiera leczenie infekcji dróg moczowych.
Promuje również wzrost zdrowych bakterii żołądkowo-jelitowych.
Ze względu na zdolność do wypłukiwania toksyn z organizmu, może dobrze działać u osób ze skłonnością do kamieni żółciowych.
Pomaga obniżyć wysokie ciśnienie krwi.
Wspomaga wytwarzanie białych krwinek
Wyrównuje poziom pH w organizmie.
Zapewnia witalność i trzeźwość umysłu, ponieważ zawiera mnóstwo niezbędnych składników odżywczych, które wspomagają metabolizm.
Sposób parzenia:
Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).
Producent
Siedlecka Manufaktura Kawy
Questo Sp. z o. o.
08-110 Siedlce
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: