BIO kasza jaglana polska. Ekologiczna kasza jaglana jest lekkostrawna, a gotowana w wodzie z mlekiem zyskuje delikatny smak. Jest idealna do dań mięsnych, warzywnych, deserów.
Przykładowy sposób przygotowania: kaszę płuczemy na sitku pod zimną wodą, gotujemy wodę z odrobiną masła i soli (2,5 szklanki wody na 1 szklankę kaszy), dodajemy kaszę, gotujemy 15 - 18 minut i zostawiamy w ciepłym miejscu (np. pod kocykiem) aby wchłonęła ewentualnie pozostałą wodę.
Masa netto: 1 kg
Składniki: kasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze na 100g produktu:
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa - Nila 17
31-209 Kraków
Polska
6 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: