Kasza krakowska to kasza gryczana drobna powstała z gryki, czyli rośliny z rodziny rdestowatych.
Krakowska kasza gryczana drobna jest wyjątkowo delikatna w smaku, dzięki czemu jest idealną alternatywą dla osób, które zazwyczaj pomijały kaszę gryczaną w swoim menu ze względu na jej wyrazisty smak i aromat. Kasza krakowska świetnie komponuje się z dodatkami warzywnymi i mięsnymi, jest sycącym dodatkiem do zup, może być też wykorzystywana jako składnik farszu na tradycyjne gołąbki, idealnie smakuje z drobiem.
Jeśli chcesz uzupełnić dietę o wartości odżywcze, uwzględnij produkty BIO w swoim codziennym jadłospisie. Kasza gryczana krakowska to delikatny w smaku dodatek, który nada wyjątkowości każdemu daniu, wzmacniając organizm.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna 1502 kJ/ 355 kcal
tłuszcz 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 66,05 g
w tym cukry 1,3 g
błonnik 14,53 g
białko 14,2 g
sól 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Producent:
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: