Kasza gryczana palona wytwarzana jest z gryki - rośliny z rodziny rdestowatych. Kaszę gryczaną można użyć jako dodatek do dań z mięsem, z warzywami, można też podać ją np. z sosem grzybowym, które z surówką stworzy nam oddzielne, pyszne danie.
Doskonale smakuje również jako farsz do drobiu, a także można z nią przyrządzić wyjątkowe w smaku, tradycyjne gołąbki.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna 1470 kJ/ 351 kcal
tłuszcz 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany 71 g
w tym cukry 0,3 g
błonnik 10 g
białko 10,42 g
sól < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Producent:
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: