Błyskawiczna kasza manna owsiana jest najdrobniejszą kaszą wytworzoną z ziarna owsa. Produkt ten powstaje w wyniku odsiewania grubszych kaszek w trakcie przemiału ziaren owsa na mąkę. Kaszka manna jest zatem wynikiem przemiału.
Przygotowanie kaszki jest banalnie proste! Aby przygotować śniadanie na jej bazie, wystarczy na 1 szklankę kaszki dodać 2 szklanki mleka, następnie gotując przez 20-30 do momentu uzyskania ulubionej konsystencji. Tak przygotowane danie świetnie komponuje się z owocami, bakaliami, czy domowym sokiem malinowym. Kaszka manna równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do zdrowych deserów i wypieków, placuszków śniadaniowych, kotletów obiadowych, czy jako składnik sałatki. Wystarczą 2-3 łyżki kaszki, aby zagęścić zupę lub sos. Kasza owsiana może też z powodzeniem zastąpić klasyczną panierkę.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Wartości odżywcze w 100 g
wartość energetyczna 1562,96 kJ/372,62 kcal
tłuszcz 10,24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,72 g
węglowodany 50,24 g
w tym cukry 2,07 g
błonnik 15,75 g
białko 12 g
sól 0,09 g
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: