Ekologiczna kasza orkiszowa gruba – produkowana z ziarna orkiszu, który pozytywnie wpływa na równowagę w naszym organizmie.
Orkisz to pradawne zboże o wielu właściwościach odżywczych i zdrowotnych, do których już 8 tysięcy lat przed naszą erą przekonali się jego konsumenci. Po latach zapomnienia, dziś na nowo cieszy swoim bogatym smakiem oraz wartościami. Uprawiamy i do produkcji produktów używamy orkisz odmiany SCHWABENKORN.
Ziarna orkiszu zawierają wiele cennych substancji, takich jak witaminy z grupy B, E, A oraz D. Bogactwo kwasu krzemowego i błonnika pokarmowego nadają orkiszowi wiele cech pro zdrowotnych.
Kasza orkiszowa BIO jest dobrym rozwiązaniem do dań jednogarnkowych, jako dodatek do mięs, warzyw, sosu czy gulaszu. Doskonale sprawdzi się również jako odżywcze śniadanie. Gotowana na mleku tradycyjnym, roślinnym czy na wodzie, z dodatkiem owoców lub orzechów stanowi pełnowartościowy posiłek zapewniający sytość i energię.
Wszystko, co jemy zostawia w nas swój ślad. Dobrze, jeśli ślad ten pochodzi prosto z natury. Składniki: 100% Kasza z pszenicy orkisz (Certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna 1389,08 kJ/ 328,67 kcal
tłuszcz 1,73 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,25 g
węglowodany 60,48 g
w tym cukry 1,68 g
błonnik 11,21 g
białko 12,19 g
sól 0,09 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Odmiana orkiszu to schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn.
WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
87-312 Pokrzydowo 139
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: